top of page

About me

Identiteit; ik heb er altijd een beetje issues mee gehad. Ik was en ben nog steeds zoekend maar zonder er al te hard bij na te denken;

 

Hallo, ik ben Cha. Ik ben op 2 januari 2022 vierendertig jaar geworden en kreeg op 10 juni 2022 te horen dat ik terminaal ben. Ik heb pancreas NET-kanker Graad 3 met uitzaaiing op de eierstok, lever, bot, klieren, longen en borst.

Great, net wanneer alles me zo voor de wind leek te gaan,.. Ik weet dat iedereen het (online) zegt maar ik heb écht de perfecte man, hét mooiste kindje en een sociaal leven om U tegen te zeggen.

Kanker is voor mij geen onbekende bezoeker. De party pooper 'leukemie' ontnam ons gezin mijn oudste zus, Melanie, toen ze pas vier was (ik was toen nog niet geboren). Toen ik 14 jaar was kreeg mijn drie jaar oudere zus, Emilie, de diagnose 'hersentumor', 11 maanden later, toen ze 18 was, was ze weg, voor altijd,.. 

En nu dus dit,.. Ik schrijf omdat mijn ziekte zeldzaam is, omdat ik zelf niet voldoende ervaringsverhalen heb gevonden. Omdat ik weet hoe het voelt om doodsangsten te hebben maar ook hoeveel enger het is voor de naasten die achterblijven.

 

Ik hoop lotgenoten een leidraad te kunnen bieden (wanneer we stiekem wel weten dat ze er niet is). Ik hoop dat dit (mijn) verhaal er een zal worden van hoop, misschien wel een zeldzaam succesverhaal. Ik hoop hiermee iemand te kunnen vertellen; 'Je bent niet alleen.'

Ik ben Cha en hoop dat nog even te kunnen blijven.

about me.jpg
bottom of page